Oaspeţi

De-a lungul timpului, pragul bisericii din Arbore, ctitorie a hatmanului Luca Arbore, din anii 1502, a fost călcat de mii şi mii de pelerini, turişti şi iubitori de artă de pe toate continentele pământului. Au sosit ca oaspeţi şefi de state, personalităţi culturale, înalţi prelaţi, care au privit cu admiraţie pictura Sfântului Lăcaş. Practic, toţi cei care au vizitat Bucovina, au poposit şi la Arbore. Fiindcă, pictura de aici, completează galeria mânăstirilor din Bucovina, îi dă notă de întreg, prezintă explicit rafinamentul artistic pe care l-au atins zugravii de biserici moldoveni din secolul al XVI-lea. Iar la hramul bisericii, când se prăznuieşte Tăierea Capului Sfântul Ioan, anual, vin doar într-o singură zi, peste zece mii de oameni.

Posted: octombrie 4, 2011 / Categories: Fără categorie
Comments disabled

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe co-finanțate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-UE.ro
Copyright © 2011 Fundația Renașterea Bucovineană